Sätt ugnen på 175º C och klä en brödform med bakplåtspapper.
En lätt ihopsvängd sockerkaka med grekisk yoghurt som gör den extra saftig och smaksatt med vanilj och citronskal. Hallonen ger en bra balans av syrlighet till den söta kakan. En skiva sockerkaka är allt som behövs för att du ska bli beroende.
1.
Sätt ugnen på 175º C och klä en brödform med bakplåtspapper.
2.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
3.
I en annan skål, vispa jämnt strösocker, ägg, yoghurt, vaniljsocker och citronskal. Obs! Du behöver inte vispa pösigt.
4.
Tillsätt mjölblandningen i tre omgångar, blanda eller vispa väl mellan.
5.
Tillsätt oljan och blanda till en jämn smet.
6.
Vänd lätt de frysta bären i smeten och häll i formen.
7.
Grädda i mitten av ugnen för ca 1 timme eller tills en tandpetare kommer ut torr.
8.
Använder du frysta bär ta dessa fram endast när dem ska blandas i smeten. Rör bara lätt om du inte vill dessa ska mosas.
9.
Eftersom kakan görs på yoghurt blir smeten tjockflytande och bären sjunker inte till botten. Kakan är så saftig och god och behöver ingen glasyr. Håller sig färsk och saftig flera dagar om du ställer den svalt.
3 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt
2 1/2 dl strösocker
4 ägg
1 tsk vaniljsocker eller Dr Oetker vaniljpasta
2 1/2 dl grekisk yoghurt
1 tsk riven citronskal
1 dl rapsolja eller annan neutral olja i smaken
2 dl frysta eller färska hallon eller andra bär