back-button

Simona Muntean

Picture of the author

YOGHURTKAKA MED HALLON OCH CITRON

  • 10 minuter + 45 minuter
  • 10 personer

En lätt ihopsvängd socker kaka som inte får dig att bli ovän med grannarna på grund av oljudet. En som du inte behöver elvisp till utan blandar lätt för hand. Plus jättejättegod!

Hur

Instruktioner

1.

Sätt ugnen på 175º C och klä en brödform med bakplåtspapper.

2.

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.

3.

I en annan skål, vispa jämnt strösocker, ägg, yoghurt, vaniljsocker och citronskal. Obs! Du behöver inte vispa pösigt.

4.

Tillsätt mjölblandningen i tre omgångar, blanda eller vispa väl mellan.

5.

Tillsätt oljan och blanda till en jämn smet.

6.

Vänd lätt de frysta bären i smeten och häll i formen.

7.

Grädda i mitten av ugnen för ca 1 timme eller tills en tandpetare kommer ut torr.

Ingredienser

Ingredienser

3.75 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

en nypa salt

2.5 dl strösocker

4 ägg

1 tsk vaniljsocker eller Dr Oetker vaniljpasta

2.5 dl grekisk yoghurt

1 tsk riven citronskal

1 dl rapsolja eller annan neutral olja i smaken

2 dl frysta eller färska hallon eller andra bär