Sätt ugnen på 175 º C. Klä botten och väggarna på en rund form, ca 24 cm, med löstagbara kanter med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
En läcker vit chokladkladdkaka med Oreo kex, en perfekt kombination av smaker. Superenkel att göra och passar utmärkt med vaniljglass eller vispad grädde.
1.
Sätt ugnen på 175 º C. Klä botten och väggarna på en rund form, ca 24 cm, med löstagbara kanter med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
2.
Smält smöret i en kastrull på spisen. Dra från värme och tillsätt chokladen. Rör i tills chokladen har smält. Låt den svalna ca 5 minuter.
3.
Vispa i ett ägg i taget. Vispa lätt bara tills allt blandas så du inte får en luftig smet.
4.
Tillsätt strösocker, vetemjöl och vaniljpasta. Rör till en jämn smet.
5.
Hacka grovt en halv förpackning Oreo kex. Den andra halvan dela kexen i halvor.
6.
Vänd de hackade kexen i smeten.
7.
Häll smeten i formen och tryck lätt Oreohalvorna på toppen.
8.
Grädda i mitten av ugnen för ca 20 minuter. Kakan ska vara lite mjuk när du trycker i mitten.
9.
Låt kakan kallna i formen.
10.
Servera med vaniljglass eller vispad grädde.
150 g smör
200 g vit choklad
3 ägg
1 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpasta
1 förpk Oreo kex
vaniljglass eller vispad grädde