Fodra botten på en rund form, med löstagbara kanter, ca 20-22 cm i diameter, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
En superlätt bakad vit chokladcheesecake med karamell kross som du svänger ihop på 30 minuter. En no-bake så klart. Så krämig och god. Jag hade gjort en karamellsås som jag glömde ringla över men vet du vad? Det gjorde inte så mycket. Cheesecaken var to die for. Jag bakade den i en form på 20 cm i diameter så det blev lagom höjd på cheesecaken.
1.
Fodra botten på en rund form, med löstagbara kanter, ca 20-22 cm i diameter, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
2.
Blanda kex och smält smör till en blöt massa. Tryck kexmassan i botten på formen, använd baksidan av en matsked. Packa kexmassan riktigt hårt så kommer inte botten smula när du serverar.
3.
Vispa grädden till cheesecaken till mjuka toppar. Ställ åt sidan.
4.
Rör färskosten mjukt. Blanda smält choklad och smör jämnt. Tillsätt till färskosten och rör snabbt. Vänd vispgrädden och krossen i färskosten.
5.
Häll cheesecaken över botten och tryck lätt med baksidan av en matsked samt jämna till ytan. Plasta in och ställ i kylen minst 2 timmar eller över natten.
6.
Lossa formen och ställ cheesecaken på ett serveringsfat. Vispa grädden till garnering till medelmjuka toppar.
7.
Toppa med grädde och garnera med kexsmulor och chokladkulor.
300 g Digestivekex (ev glutenfria)
150 g normal saltat smör, smält
2 dl vispgrädde
600 g färskost, naturell
150 g vit choklad, smält
2 msk smör, smält
2 dl karamell kross eller strössel
2 dl vispgrädde
kexsmulor eller halverade kakor
vit chokladkulor med karamell