back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Veganska gluten- och mjölkfria Bounty bars

  • 18 bitar

Bounty kakorna är en av mina favoriter när det kommer till chokladkakor. Som ni redan vet är jag en riktig gottegris och har inte en favorit utan flera. Att komma på något nyttigt som alternativ till de klassiska Bounty kakorna har länge stått på min To do-lista. Äntligen kan jag presentera denna goding till er. Smaksatta med matcha grönt te och täckta i vegansk mörk choklad som är bra för hjärtat och själ. Det går alldeles utmärkt att göra dessa med annan chokladsort eller använda grädde istället för kokosmjölk. Då blir dessa Bountys glutenfria och fria från vit socker. Det är inte så tokigt heller.

Hur

1.

Häll mjölken i en kastrull tillsammans med kokosfett, lönnsirap och salt.

2.

Värm på låg värme tills allt är kombinerat.

3.

Ta av från värmen och blanda i riven kokos och blåbärspulvret.

4.

Pressa ner smeten i en form täckt med bakplåtspapper.

5.

Frys in för 2-3 timmar.

6.

Skär in i 18 bitar och doppa i smält choklad. Bevara hälften av bitarna kallt tills du har doppar i choklad den första halvan. Det går lättare att doppa om bitarna är riktigt kalla.

7.

Lägg Bounty bitarna på en plåt på bakplåtspapper och låt dem stelna.

Ingredienser

2,5 dl kokosmjölk ( den krämiga delen )

4 – 5 msk lönnsirap

4 msk kokosfett

en nypa salt

110 g riven kokos

1 msk smaksättning som t ex matcha, blåbärs- eller hallonpulver

200g mörk choklad, smält