Sätt ugnen på 175 º och klä botten av en form med löstagbara kanter med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
En hälsosam och läcker vegansk äppelkaka som passar både som en detox-rätt eller till fikat. Den innehåller inget gluten, socker, fett eller mjölk, men smakar fantastiskt.
1.
Sätt ugnen på 175 º och klä botten av en form med löstagbara kanter med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
2.
Blanda bananerna med kokos och häll i formen. Jämna till ytan.
3.
Grädda i mitten av ugnen för 15 minuter.
4.
Blanda rivna äpplen med kanel i en kastrull och mjuka upp på låg värme i ca 5-10 minuter tills saften har gått bort.
5.
Lägg äpplena över bottnen och jämna till ytan.
6.
Grädda i ca 20-25 minuter beroende på ugn. Jag låter kakan stå in i ugnen i 25 minuter men den är säkert klar redan efter 20.
7.
Ät kakan ljummen eller kall. Förvara i kylskåp.
4 mogna bananer
100 g riven kokos
6 stora skalade och grovrivna äpplen
1 tsk malen kanel