Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugnsvärme. Smörja och mjöla en sockerkaksform på minst 2 liter och ställ åt sidan.
Kakan får sin underbara vaniljsmak från DrOetker nya tillskott i familjen, vaniljpasta från Taylor and Colledge. Har du testat den tidigare? Annars tycker jag du ska göra den. Äkta vaniljstång men på burk, du behöver inte skrapa fröna och ta bort stången.
1.
Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugnsvärme. Smörja och mjöla en sockerkaksform på minst 2 liter och ställ åt sidan.
2.
Blanda de torra ingredienserna till smeten i en stor bunke, tillsätt smör, mjölk, ägg och creme fraiché och vispa till en jämn smet.
3.
Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen för ca 45–50 minuter. Kolla upp kakan de sista 10–15 minuterna så du vet om den är klar.
4.
Låt kakan vila i formen ca 10–15 minuter. Vänd sen upp och ner den på ett serveringsfat och låt den kallna under formen.
5.
Blanda florsocker och citronsaft till glasyren. Börja med lite citronsaft och tillsätt lite i taget till önskad konsistens.
6.
Ringla över kakan och garnera.
5.5 dl vetemjöl
2.5 dl strösocker
1.5 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpasta Taylor and Colledge
3 mellanstora ägg
2 dl mjölk
1 dl creme fraiché
225 g smör, smält och avsvalnat
2 dl florsocker
2.5 – 3 msk citronsaft
Torkad frukt, bär, maränger smulade