Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Vaniljsnittar. Hur goda blev inte dessa? Så enkelt att göra också. Och bara så du vet behöver inte vara så avancerat utan använd Marsan vaniljpulver som du blandar till kräm men byt ut mjölken mot vispgrädde. Så lyxig och god vaniljkräm på nolltid. Spröda smöriga kanter och mjuk i mitten. Mums!
1.
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
2.
Blanda ihop smör, strösocker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl, bakpulver och ev salt till en smidig deg.
3.
Rulla till två längder och lägg på plåten, platta till lite. Gör en liten fördjupning i mitten för att få plats med vaniljkrämen.
4.
Blanda Marsan vaniljpulver enligt anvisningarna på förpackningen. Byt ut mjölken mot vispgrädde för en krämigare och godare smak.
5.
Lägg krämen i en spritspåse och spritsa en tjock sträng i fördjupningen.
6.
Pensla kanterna med uppvispat äggvita och strö över pärlsocker.
7.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
8.
Tag ut plåten och låt längderna svalna en aning innan du skär dem sned i snittar. Använd en pizzaskärare.
1.
*Istället för köpt vaniljkräm gör egen (recept HÄR) men gör den innan du sätter igång med bakningen.
150 g normal saltat smör, rumsvarmt
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 msk vaniljsocker
1 1/2 msk sirap, ljus
3 3/4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 dl vaniljkräm, av Marsan vaniljpulver och vispgrädde*
1 uppvispad äggvita
pärlsocker