Lägg glasskålen i frysen för minst 15 timmar
Sol och värme innebär massa glass, i alla fall för egen del. Det är så gott med hemgjord glass som du både bestämmer ingredienserna men även varierar efter smak. Vaniljglass med jordgubbssås med timjan och crumble. Drömmen.
1.
Lägg glasskålen i frysen för minst 15 timmar
2.
Koka upp jordgubbarna med Gelésocker och citronsaft samt timjan i ett par minuter tills jordgubbarna är mjuka. Mosa bären lätt med en gaffel. Ställ åt sidan för att kallna. Du kan ev mixa såsen i en blender, plocka ev bort timjan innan
3.
Smält smöret i en kastrull på spisen. Tillsätt strösocker och vetemjöl och blanda tills det formas små klumpar. Spara crumble i en låda eller burk med lock
4.
I en skål vispa grädden till mjuka toppar. Tillsätt kondenserad mjölk och glykossirap samt vaniljsocker
5.
Häll glassmeten i glasskålen och kör i ca 30 minuter enligt anvisningarna
6.
Innan servering ta fram serveringsskålar eller glas. Fyll på med några kulor glass, häll över jordgubbssås och strö över crumble. Garnera med jordgubbshalvor och timjankvistar
4 dl vispgrädde
2 dl kondenserad mjölk
3 msk Glykossirap
2 tsk vaniljsocker
2-3 kvistar timjan
3 msk smör
0.75 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
250 g färska svenska jordgubbar
0.5 dl Gelésocker Multi
1 msk färsk citronsaft
1 msk färsk citronsaft
2-3 kvistar timjan
Färska jordgubbshalvor
Färsk timjan