Ställ glasskålen i frysen i minst 15 timmar innan du ska göra glassen. Låt helst skålen bo i frysen hela tiden.
etta recept är bara ett måste. Du gör glassen på bara tre ingredienser och det är oförskämt enkelt. Jag skaffade mig nyligen en skål att göra glass i, ett glasstillbehör till min KitchenAid, en så kallad Icecream Maker. Det är så lätt att göra egen glass i den och så lyxigt eftersom du kan blanda till och få vilken smak du vill. Vanilj är min favoritsmak när det kommer till glass och med färska bär eller frukt, ja ingen köpt glass kan slå det.
1.
Ställ glasskålen i frysen i minst 15 timmar innan du ska göra glassen. Låt helst skålen bo i frysen hela tiden.
2.
Vispa grädden till mjuka toppar.
3.
Vänd den kondenserade mjölken och fröna från vaniljstången i grädden.
4.
Montera glassmaskinen till din KitchenAid enligt anvisningarna.
5.
Häll smeten i glassmaskiner och kör i gång tills glassen har fått en krämig konsistens.
6.
Häll i fryståliga lådor med lock och förvara i frysen.
5 dl vispgrädde
1 burk á ca 390 g kondenserad mjölk
fröna från en vaniljstång
1 liter färska svenska jordgubbar rensade