Sätt ugnen på 175º C, över och undervärme. Smörj och mjöla en sockerkaksform. Ställ åt sidan
Vaniljfylld sockerkaka med chokladglasyr. Du minns väl - en sockerkaka behöver aldrig se tråkig ut! Bläddra för video för steg-för-steg!
1.
Sätt ugnen på 175º C, över och undervärme. Smörj och mjöla en sockerkaksform. Ställ åt sidan
2.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål
3.
I en annan skål, vispa jämnt strösocker, ägg, yoghurt, vaniljsocker och citronskal. Obs! Du behöver inte vispa pösigt
4.
Tillsätt mjölblandningen i tre omgångar, blanda eller vispa väl mellan
5.
Tillsätt oljan och blanda till en jämn smet. Häll smeten i formen
6.
Grädda i mitten av ugnen för ca 35-40 min eller tills en provsticka kommer ut torr
7.
Medan sockerkaka svalnar gör vaniljkrämen enligt anvisningarna på förpackningen
8.
Stjälp upp sockerkakan på ett serveringsfat. Gröp ut mitten på kakan och fyll den med vaniljkräm. Jämna till ytan
9.
Värm vispgrädde i en kastrull på spisen. När det nästan börjar koka, ta bort och lägg i choklad och smör. Rör i tills chokladen har smält. Låt svalna och tjockna innan du brer den över sockerkakan
10.
Strö ev över riven kokos. Njut!!!
3,75 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt
2,5 dl strösocker
4 ägg
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl yoghurt naturell (eller filmjölk)
1 tsk riven citronskal
1 dl rapsolja eller annan neutral olja i smaken
1 påse DrOetker vaniljkräm
Mjölk enligt anvisning på fpk
1 dl vispgrädde
150 g choklad i mindre bitar (mörk eller ljus)
1 tsk smör (kan uteslutas)
Riven kokos