Börja med att lägga alla ingredienser utom mjölet i bunken
1.
Börja med att lägga alla ingredienser utom mjölet i bunken
2.
Degen ska bearbetas i assistent för bästa resultat
3.
Tillsätt mjölet, lite i taget. Låt maskinen arbeta ihop degen på låg hastighet
4.
På lägsta hastighet i en assistent tar det ca 30 minuter innan den är klar
5.
Det behövs inte ens mjöl vid utbakningen och det blir inte torra bullar!
6.
Innan degen jäser första gången så bakar du ut släta runda bullar som läggs på bakplåtspappersbeklädd plåt. Plasta in plåten och ställ den i avstängd ugn. Låt bullarna jäsa i lugn och ro under flera timmar
7.
Har du inte tid att vänta kan du snabba upp processen. I botten av ugnen ställer du in ett kärl med lite hett vatten. Stäng ugnsluckan. Det blir ett mysigt tropiskt klimat där inne som bullarna verkar gilla. Låt jäsa ca 45-50 min
8.
Tag ut plåten och sätt ugnen på 200 grader (varmluft)
9.
Fyll en spritpåse med vaniljkrämen, använd gärna rund tyll. Tryck en liten grop i mitten på varje bulle med hjälp av tummen
10.
Tryck ned tyllen försiktigt i mitten av bullen och spritsa ut önskad mängd vaniljkräm. Till 16 bullar räckte det med en halv sats kräm!
11.
Grädda ca 10-15 min i mitten av ugnen, eller tills dem ser klara ut. Låt svalna på galler under handduk
12.
Innan servering kan man med fördel pensla dem med lite smält smör och doppa dem i strösocker!
1 msk torrjäst aktiverat (blanda med 2 msk mjöl, 2 tsk strösocker och 4 msk mjölk, låt stå och bubbla)
3 dl kall mjölk eller hälften mjölk, hälften vispgrädde
1 msk kardemummakärnor mortlade
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
150 g smör rumstempererat
1 ägg
11 dl vetemjöl special
3 – 4 msk marsán vaniljkräm
Mjölk till rätt konsistens
( Vill du hels göra gene vaniljkräm har jag ett superbra recept på, till bullarna behövs inte mer än 1/4 del)