back-button

Simona Muntean

Picture of the author

VANILJBLONDIES MED GRANATÄPPLE GLASYR

  • 24 bitar

Detta recept känns så vintrigt på något sätt, kanske för att det krispigt ute och fortfarande vinter trots ingen snö. Eller kanske för det bara är februari. Inte för att det gör mig något, jag skulle kunna äta dessa året runt så försvinnande goda som de är.

Hur

1.

Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form, ca 20 X 30 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

2.

I en kastrull på spisen smält smör och choklad. Ta bort från plattan och ställ åt sidan för att svalna.

3.

I en djup skål blanda alla övriga ingredienser, tillsätt även den avsvalnade chokladen och vispa snabbt till en jämn smet.

4.

Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen för ca 20-25 minuter.

5.

Vispa alla ingredienserna till glasyren.

6.

Bred på kakan och låt den stelna. Ställ eventuellt kallt en stund.

7.

Skär i bitar och njut. Förvaras i lufttätt burk med lock.

Tips!

1.

Som du ser är detta recept superenkelt att göra, går väldigt fort. Du kan ersätta granatäpplesaften med citronsaft eller mer mjölk istället. Kakan passar alldeles utmärkt med glasyr, någon aning syrlig. 

Ingredienser

Smet

300 g vit choklad

110 g smör

2 3/4 dl vetemjöl

1 dl strösocker

3 ägg

2 tsk vaniljsocker eller 1 tsk vaniljpasta

1/4 tsk salt

Glasyr

4 dl florsocker

3-4 msk saft från granatäpple kärnor

4 msk smör

1 tsk vaniljsocker

1-2 msk mjölk