Sätt ugnen på 150º C och klä en form med bakplåtspapper. Ställ formen åt sidan.
En saftig mango kaka med creamcheese topping som ger ca 10-12 portioner. Kakan har en underbar god smak och håller sig färsk länge.
1.
Sätt ugnen på 150º C och klä en form med bakplåtspapper. Ställ formen åt sidan.
2.
Vispa ägg och strösocker vit och luftigt.
3.
Tillsätt den mjuka smöret och vispa tills allt är blandat.
4.
Tillsätt mangopuré, vaniljsocker, olja och vispgrädde och vispa smeten jämn.
5.
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och ev salt i en separat skål.
6.
Vänd mjölblandningen i smeten och blanda jämnt.
7.
Häll i formen och släta till ytan.
8.
Grädda i mitten av ugnen för ca 40 minuter eller till en tandpetare kommer ut torr.
9.
Låt svalna i formen innan du tar ut kakan och låt den kallna helt innan du toppar den med krämen.
10.
Vispa färskost luftigt och tillsätt smör lite i taget under fortsatt vispning.
11.
Sikta florsocker under fortsatt vispning och ev några matskedar vispgrädde för rätt konsistens.
12.
Bred eller spritsa krämen över den kalla kakan och servera.
1/2 vispgrädde
150 smör
2 ägg
2 1/2 strösocker
2 - 2 1/2 mango
3 3/4 vetemjöl
1 vaniljsocker
1/2 bakpulver
1/2 bikarbonat
2 olja
en krm salt
200 färskost
1 florsocker
100 rumsvarmt smör
ett par matskedar vispgrädde