back-button

Simona Muntean

Picture of the author

UGNSROSTAD POTATIS MED MAX KYCKLING OCH KÅLSALLAD

  • 10 minuter + 40 minuter
  • 4 personer

Hur

1.

Skölj och dela potatisen.

2.

Koka upp vatten i en rymlig kastrull. Tillsätt salt och bikarbonat.

3.

Tillsätt potatisen, låt koka upp och sen koka i ca 10 minuter.

4.

Häll ut vattnet. Blanda potatis med olivolja och kryddor.

5.

Blanda väl. Lägg på en oljad plåt och rosta i mitten av ugnen i 175 grader för ca 30 min eller tills potatisen fått färg och en härlig skorpa.

6.

Strö över hackad persilja.

7.

I en skål blanda strimlad kål med majonnäs, sesamolja och soja.

8.

Servera med snitzel eller Max krispig kyckling. Så gott!

Ingredienser

Ugnsrostad potatis

800 g potatis med skal

vatten att koka potatisen i

1 tsk salt

1 tsk bikarbonat

6 msk olivolja

1 tsk paprikapulver

salt och peppar

2 tsk vitlökspulver

2 tsk hackad persilja

Kålsallad

400 g vitkål, finstrimlad

3 msk majonäs

1 tsk sesamolja

1 msk japansk soja