Skölj och dela potatisen.
1.
Skölj och dela potatisen.
2.
Koka upp vatten i en rymlig kastrull. Tillsätt salt och bikarbonat.
3.
Tillsätt potatisen, låt koka upp och sen koka i ca 10 minuter.
4.
Häll ut vattnet. Blanda potatis med olivolja och kryddor.
5.
Blanda väl. Lägg på en oljad plåt och rosta i mitten av ugnen i 175 grader för ca 30 min eller tills potatisen fått färg och en härlig skorpa.
6.
Strö över hackad persilja.
7.
I en skål blanda strimlad kål med majonnäs, sesamolja och soja.
8.
Servera med snitzel eller Max krispig kyckling. Så gott!
800 g potatis med skal
vatten att koka potatisen i
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
6 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
salt och peppar
2 tsk vitlökspulver
2 tsk hackad persilja
400 g vitkål, finstrimlad
3 msk majonäs
1 tsk sesamolja
1 msk japansk soja