Koka brysselkålen i vatten i ca 10-15 minuter, tills de blir lite mjuka (ej överkokta)
Ugnsrostad brysselkål med het srirachadipp. Så så gott tycker jag. Vad tycker du? Är du team brysselkål? För här finns det inget mittemellan
1.
Koka brysselkålen i vatten i ca 10-15 minuter, tills de blir lite mjuka (ej överkokta)
2.
Låt rinna av i en durkskål. Lägg på bakplåtspapper på en plåt.
3.
Med baksidan av ett glas platta till kålen. Ringla olivolja över. Strö på parmesan och vitlökspulver. Salta och peppra.
4.
Rosta i 200 grader i översta delen av ugnen till de har fått fin färg. Vänd på andra sidan och krydda. Rosta tills de har blivit krispiga.
5.
Blanda ingredienserna till dippen. Servera.
1 påse à 500 g brysselkål
olivolja att ringla över
1 dl finriven parmesan
1 tsk vitlökspulver
salt och peppar
1,5 dl majonäs
2-3 msk Sriracha chilisås
1-2 msk tahini ( kan uteslutas)