back-button

Simona Muntean

Picture of the author

UGNSROSTAD BRYSSELKÅL MED HET SRIRACHA DIPP

  • 15 minuter + 45 minuter
  • 4 personer

Ugnsrostad brysselkål med het srirachadipp. Så så gott tycker jag. Vad tycker du? Är du team brysselkål? För här finns det inget mittemellan

Hur

Gör så

1.

Koka brysselkålen i vatten i ca 10-15 minuter, tills de blir lite mjuka (ej överkokta)

2.

Låt rinna av i en durkskål. Lägg på bakplåtspapper på en plåt.

3.

Med baksidan av ett glas platta till kålen. Ringla olivolja över. Strö på parmesan och vitlökspulver. Salta och peppra.

4.

Rosta i 200 grader i översta delen av ugnen till de har fått fin färg. Vänd på andra sidan och krydda. Rosta tills de har blivit krispiga.

5.

Blanda ingredienserna till dippen. Servera.

Ingredienser

Ingredienser

1 påse à 500 g brysselkål

olivolja att ringla över

1 dl finriven parmesan

1 tsk vitlökspulver

salt och peppar

Sås

1,5 dl majonäs

2-3 msk Sriracha chilisås

1-2 msk tahini ( kan uteslutas)