Vispa alla ingredienserna till smeten, börja med 2 dl vetemjöl och tillsätt mer om smeten är för lös. Den ska vara som en vaniljsås.
Gratinerade pannkakor fyllda med keso är en gudomlig rumänsk rätt som tar ca 45 minuter att tillaga. Pannkakorna är fyllda med en blandning av färskost, ägg, strösocker, vaniljsocker och citronzest. Därefter gratineras de i ugnen med visp- eller matlagningsgrädde. Lätt att göra laktos- eller äggfria.
1.
Vispa alla ingredienserna till smeten, börja med 2 dl vetemjöl och tillsätt mer om smeten är för lös. Den ska vara som en vaniljsås.
2.
Låt smeten vila i kylskåp för 30 minuter.
3.
Hetta upp en stekpanna eller pannkakslagg och grädda jämna, tunna pannkakor i lite rapsolja.
4.
Stapla pannkakorna på varandra och täck med plast eller lock så håller dem sig mjuka.
5.
Blanda färskost, ägg, strö- och vaniljsocker samt citronzest. Fyll pannkakorna med fyllning, rulla och lägg i en form som du har smort in med lite smör.
6.
Häll grädden över pannkakorna och grädda i mitten av ugnen för ca 15-20 minuter tills pannkakorna får en fin yta.
7.
Serveras ljumma. Förvaras i kylskåp och värms upp vid servering.
1 ägg
2-3 dl vetemjöl
5 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 tsk bakpulver
3 dl mineralvatten, kolsyrad
2 dl mjölk
en nypa salt
rapsolja till stekning
400 g färskost typ keso/kvarg
2 ägg
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
citronzest från 0.5 citron
2 msk smör
5 dl visp- eller matlagningsgrädde