back-button

Simona Muntean

Picture of the author

UGNSBAKADE FRANSKA MUNKAR MED GLASYR

En läcker recept på ugnsbakade franska munkar med glasyr. Munkarna är goda och perfekta att njuta av färska.

    Hur

    1.

    I en gryta på spisen värm vatten, smör, strösocker och salt tills det kokar.

    2.

    Sänk värme, tillsätt mjöl och blanda väl.

    3.

    Fortsätt att värma på lågvärme och rör i smeten i ca 4-6 minuter. Var försiktig så du inte bränner den.

    4.

    När det bildas ett tunt skikt på botten av kastrullen, stäng av värmen.

    5.

    Ta bort kastrullen från spisen.

    6.

    Använd en elektrisk mixer för att vispa smeten i 1 minut för att kyla ner den.

    7.

    Slå i ett ägg i taget, skrapa skålens sidor tills de blandas väl. Vispa jämt mellan varje ägg.

    8.

    Förvärm ugnen till 225 º C.

    9.

    Fyll en spritspåse försedd med tyll och spritsa rundlar.

    10.

    Placera dem en bit ifrån varandra.

    11.

    Baka i 5 minuter. Minska värmen till 175 º C grader och baka i 15 minuter.

    12.

    Stäng av ugnen, låt den stå i ugn i 5-10 minuter med en liten dörr.

    13.

    Ta bort från ugnen och låt dem svalna.

    14.

    Förbered glasyren, blanda florsocker, vanilj och mjölk tills du får en tunn glasyr för att doppa eller hälla över munkarna. Börja med 1 msk mjölk och lägg till mer om det behövs.

    15.

    När munkarna har kallnat doppa ner eller häll glasyr över dem.

    16.

    Dem är som godast färska.

    Ingredienser

    2 1/2 vatten

    3 ägg

    2 1/2 vetemjöl

    6 smör

    2 socker

    1/4 salt

    2 florsocker

    1/2 vaniljsocker

    1- 1½ mjölk

    att dekorera med strössel