Sätt ugnen på 175º C.
En superenkel och supergod mexikansk rätt som liknar churros. Fyllda mini tortillabröd med choklad eller färskost, jordgubbar, och penslade med smör innan de gräddas i ugnen. Serveras med socker och kanel.
1.
Sätt ugnen på 175º C.
2.
Lägg 2 msk choklad i mitten på en tortilla, lägg på 2 jordgubbsbitar och rulla som en dolma.
3.
Ska du ha färskost blandar du först färskost med florsocker och klickar 2 -3 msk på varje Tortillabröd och rullar som en dolma.
4.
Pensla med smält smör, runt om och lägg i en avlång ugnsform.
5.
Upprepa samma procedur med resterande tortillabröd.
6.
Pensla lite mer smör och grädda i mitten av ugnen för ca 15 minuter eller tills den blir gyllenbruna.
7.
Rulla de varma rullarna i socker och kanel.
8.
Strö eventuellt florsocker över precis innan servering.
1.
Du kan fylla chimichangas med ricottaost och blåbärssylt annars. Finns många möjligheter. Oavsett vad du väljer blir dessa små godingar underbart goda. Som ni ser nedan har jag testat fyllning på både färskost och jordgubbar samt på Barebells goda hasselnötskräm. Var bara tvungen. Om dem inte är nyttiga till 100 % så är dem till 80 %. Barebells hasselnötschoklad är berikad med extra protein och saknar vanligt socker.
8 mini tortillabröd
16 msk choklad eller 150 g färskost
1/2 dl florsocker
6-8 färska jordgubbar delade i 4
6 msk smält smör
strösocker blandad med kanel att rulla chimichangas i