Placera två silikonformar på gallret eller en plåt och sätt ugnen på 160º C varmluft eller 175º C i vanlig ugn.
Ugnsbakade belgiska våfflor på under 30 minuter. Det bästa med ugnsbakade våfflor är att alla kan äta varma våfflor samtidigt. Så himla goda bara toppade med färska jordgubbar och ringlad honung över.
1.
Placera två silikonformar på gallret eller en plåt och sätt ugnen på 160º C varmluft eller 175º C i vanlig ugn.
2.
Blanda äggulor, mjölk, grädde, mjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker i en vispskål.
3.
Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet.
4.
Vispa äggvitorna och strösocker hårt och vänd försiktigt ner i smeten med en slickepott.
5.
Olja i smeten är för att du inte ska behöva smörja formen. Fördela smeten i silikonformarna och grädda för ca 10 minuter i mitten av ugnen.
6.
Ta ut våfflorna och vänd silikonformarna upp och ner så att botten hamnar på bakunderlägg och grädda ytterligare 3-4 minuter på denna sida för att få en spröd och gyllene yta.
3 ägg, separerade äggulor och vitor
2 1/2 dl mjölk och grädde (jag brukar ta hälften hälften)
3 dl vetemjöl
1 knivsudd salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl strösocker
90 g smält smör
sylt och vispad grädde
vaniljglass och chokladsås
karamellsås och flingsalt
färska bär och vispad grädde