Värm oljan i en kastrull. Halvera tomaterna. Stek tomathalvor och vitlök ett par minuter.
Lätt att variera. Klar på 15-20 minuter. En favorit för alla pasta och ostälskare.
1.
Värm oljan i en kastrull. Halvera tomaterna. Stek tomathalvor och vitlök ett par minuter.
2.
Pilla bort skinnet från tomaterna. Gå in med buljong. Mixa med handvisp till en slätt konsistens.
3.
Gå in med tortellini och grädden. Koka upp och sen sjud ett par minuter tills pastan är klar.
4.
Gå in med hackade soltorkade tomater och färsk spenat. Blanda och låt koka upp.
5.
Tillsätt riven parmesan. Salta och peppra om det behövs.
6.
Servera soppan varm toppad med basilika.
olivolja
3-4 tomater
3 vitlöksklyftor
3 dl grönsaksbuljong ( vatten och en buljontgärning)
2 portioner fyllda tortellini (köpta)
1-1,5 dl vispgrädde
4-5 skivade soltorkade tomater utan olja
2 nävar färsk spenat
ca 1 dl riven parmesan
salt och peppar
basilika att toppa med