Hacka tomater och chili.
En ljuvlig marmelad som passar perfekt till ost och kex. Testa. Perfekt att ge bort i present eller julklapp.
1.
Hacka tomater och chili.
2.
Lägg i en kastrull.
3.
Tillsätt övriga ingredienser.
4.
Koka upp och sen sjud på låg värme, puttra, i ca 50-60 minuter. Rör om då och då.
5.
Vätskan ska ha gått bort och marmeladen har tjocknat.
6.
Gör marmeladtestet. Lägg marmelad på en tallrik. Låt svalna. Dra med en sked igenom. Om marmeladen inte rinner mot mitten är den klar.
7.
Häll i rena och torra burkar med lock. I kylskåp håller den i ca 2 månader.
600 g tomater
1 röd chili
1 msk riven färsk ingefära
1,5-2 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 msk vitvinsvinäger
färsk timjan