Smält chokladen i mikro, lite i taget. Rör om emellanåt. Låt den svalna helt.
Ibland ser man allting i rosa så att säga. I det här fallet blev det bokstavligen. Har så länge klurat på en krämig cheesecake men som inte krävde så mycket förberedelser. Det blev dessa små söta skapelse, no-bake vit chokladcheesecake bakelser. Till botten använde jag Marie kex. En lyxefterrätt på 20 minuter som du kan göra i god tid och dekorera senast någon timme eller halvtimme innan serveringen.
1.
Smält chokladen i mikro, lite i taget. Rör om emellanåt. Låt den svalna helt.
2.
Vispa ost och grädde på höghastighet tills du får en tjock kräm.
3.
Vänd den smälta chokladen i krämen.
4.
Fördela cheesecaken i fyra siliconeformar och lägg över varje form en Mariekex.
5.
Ställ formen i frysen för minst 1 timme.
6.
Värm grädden till ganachen nästan tills den börjar koka.
7.
Häll grädden över chokladen och låt stå 30 sekunder sen rör snabbt så all choklad smälter.
8.
Tillsätt smöret under omrörning.
9.
Ta fram cheesecake bakelserna från frysen och ut ur formen.
10.
Vänd dem på ett serveringsfat så kexen hamnar i botten.
11.
Ringla över choklad och dekorera med citronmeliss och bär.
4 st Mariekex
200 g Philadelphia ost naturell
1.25 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
185 g vit choklad hackad
150 g rosa choklad Candy Melts med jordgubbssmak*
2/3 dl vispgrädde
2 msk rumstempererat smör