Fodra en rund form, ca 24 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
Har du någon aning om hur goda dessa spröda mördegskakor med pistagenötter och apelsinglasyr? Prova!
1.
Fodra en rund form, ca 24 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
2.
Vispa smör och florsocker riktigt luftigt.
3.
Tillsätt salt och vaniljsocker under vispning.
4.
Skrapa kanterna.
5.
Rör i mjölet bara tills du har kombinerat och fått en jämn deg.
6.
Tryck degen i botten på formen och jämna till ytan.
7.
Tryck med en kniv så du får till antal skivor du vill dela kakan i. Nagga med en gaffel. Ställ kallt i 30 minuter.
8.
Sätt ugnen på 150º C.
9.
Grädda i mitten av ugnen för ca 40 minuter.
10.
Låt svalna i formen i ca 5 minuter och skär igenom skivorna sen med en kniv. Låt dem kallna i formen.
11.
Blanda ingredienserna till glasyr.
12.
Doppa toppen på varje bit och skaka försiktigt bort överflöd.
13.
Lägg på galler och strö över hackade nötter.
14.
Låt glasyren stelna innan du lägger i låda med lock.
1.
Du kan baka kakorna i en rektangulär form så klart. En på ca 20 X 30 cm blir lagom.
225 g smör rumstempererat
1.75 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
4.75 dl vetemjöl
2 dl florsocker
2-3 msk apelsinsaft
1 dl hackade pistagenötter att strö över
torkade minirosor till garnering