back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Studenttårta

En tårta med White velvet cake bottnar fylld med chokladkräm och passionsfruktmousse. Dekorerad med rosor och figurer.

    Hur

    1.

    Blötlägg gelatinet i lite kallt vatten och låt det svälla under ett par minuter.

    2.

    Blanda juicen med fruktköttet från passionsfrukterna i en kastrull och heta upp vätskan.

    3.

    Rör i gelatinet och rör om tills det har smält. Vätskan ska nu kylas.

    4.

    Vispa grädden hårt.

    5.

    Vispa separat osten med florsocker och all vanilj.

    6.

    Vispa försiktigt in i ostmassan både vätska och den vispade grädden.

    7.

    Moussen behöver ett par timmar för att stelna efter att du har hällt i former eller serveringsglasen.

    8.

    Ska moussen användas som fyllning i tårta ska man kyla den något ifall man inte har en bra form att lägga tårtan i för att stelna eller en ring som ska användas runt tårtan för att inte fyllningen ska rinna ut innan den har stelnat.

    Ingredienser

    4 passionsfrukter

    3 dl grädde

    200 g Philadelphia ost

    1,5-2 dl florsocker

    3 tsk vaniljsocker

    1 tsk bourbon vanilla eller vanilla bean paste

    8 gelatinblad eller 4 tsk gelatinpulver

    2,5 dl passionsjuice