Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Smörj och mjöla ordentligt en sockerkaksform och ställ åt sidan.
Sockerkaka med kardemumma och rabarberkompott. För att varken utsidan eller insidan, för den delen, behöver vara tråkig. Denna sockerkaka är bakad i Nordic Ware Bavaria Pan, 2,4 liter.
Jag fyllde min sockerkaka med rabarberkompott med du kan fylla med frukt eller bär eller varför inte en len cheesecakefyllning. Recept hittar du HÄR.
Hur jag fyller sockerkakan kan du se på Instagram HÄR.
1.
Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Smörj och mjöla ordentligt en sockerkaksform och ställ åt sidan.
2.
I en stor skål vispa smör och strösocker riktigt pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Vispa jämnt emellan.
3.
Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och filmjölk. Vispa jämt.
4.
Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och vispa jämt.
5.
Ta fram formen och skedda i ca hälften av smeten. Dra med baksidan av en matsked och gör en fördjupning i mitten.
6.
Fyll med rabarberkompott. Skedda över resterande smet och jämna till ytan.
7.
Grädda i nedersta eller mitten av ugnen för ca 40-45 minuter eller känn med en provsticka att kakan är torr i mitten.
8.
Täck med aluminiumfolie efter halva tiden ifall toppen börjar brännas innan kakan är färdig.
9.
Låt kakan vila i formen med en kökshandduk över i ca 5-10 minuter innan du vänder den upp och ner och låter den kallna helt på galler med formen over.
10.
Sikta florsocker över innan servering
1.
* recept på min godaste rabarberkompott hittar du HÄR.
200 g smör, rumstemperatur
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk mortlad kardemumma
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl filmjölk
1/4 sats rabarberkompott*
Florsocker att sika över den färdiga kakan