back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SMÖRDEGSRULLAR MED RICOTTA OCH CHOKLAD

  • 5 minuter + 15 minuter
  • 10 personer

Enkla och supergoda. På bara 3 ingredienser och under 20 min. Älskar enkla recept som kräver minimal ansträngning.

Hur

Gör så

1.

Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.

2.

Blanda ricottan med strösocker och hackad choklad.

3.

Bred osten över hela smördegsplattan. Rulla från den långa sidan.

4.

Skär i ca 4-5 cm långa bitar och lägg på bakplåtspapper på plåt.

5.

Pensla ev lite mjölk eller vatten över och strö manderflan på.

6.

Grädda i mitten av ugnen för ca 10-12 min eller tills de har puffat ut och fått fin färg.

7.

Låt svalna lite, sikta florsocker över och servera.

Obs!

1.

Om du använder ljuschoklad kan du ev skippa strösockret i fyllningen, beroende på hur sött du vill ha.

Ingredienser

Ingredienser

1 fpk smördeg

250 g ricotta

0,5 dl strösocker *

ca 100- 150 g hackad choklad

mjölk att pensla med

florsocker att sikta över