Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme
För ett par veckor sen fick jag ett bud med massa god choklad och det har ätits, det har delats ut och så har det bakats med. Blev en snabb dessert på 3 ingredienser och ynka 15 min. Smördegsinbakade bananer med choklad. Himmel alltså så gott🙌🏻
1.
Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme
2.
Skala bananerna. Med hjälp av en liten tsk eller kryddmått skrapa bort längst med bananen och gör en fördjupning
3.
Fyll den med chokladbitar
4.
Skär smördegen i remsor, ca 2 cm breda
5.
Vira in de fyllda bananerna i smördeg. Lägg på bakplåtspapper på en plåt
6.
Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 min eller tills smördegen har puffat ut och fått en gyllene färg
7.
Sikta ev florsocker och ringla smält choklad över
8.
Servera varma och njut!
2 stora bananer
ca 100 g choklad i mindre bitar/rutor
1 fpk smördeg
ev florsocker att sikta över
ev 50 g choklad, smält, att ringla över