Blanda ingredienserna till såsen och ställ åt sidan. Tina upp gyozaplattorna.
Det enklaste sätter att göra gyoza eller dumpling på hemma. Du blir klar på 30 minuter och smaken är helt amazing.
1.
Blanda ingredienserna till såsen och ställ åt sidan. Tina upp gyozaplattorna.
2.
I en skål blanda alla ingredienser till fyllningen.
3.
Dela smeten i 24 bitar. Rulla en bit till en liten boll, lägg på en gyozaplatta och platta till.
4.
Upprepa samma med redterande färs och plattor.
5.
Heta upp lite olja i en stekpanna. Lägg 4-5 gyoza med färsen nervänt. Stek ca 1,5 minuter tills köttet får fin färg.
6.
Vänd med en stekspade och stek för någon halvminut till.
7.
Toppa med koriander. Servera varma med sås.
24 st frysta gyozaplattor
500 g fläskfärs
3 vitlöksklyftor, rivna
2 tsk färsk ingefära, riven
2 msk japansk soja
2 salladslökar, finhackade
3 tsk sesamolja
lite olja att steka i
4 msk japansk soja
3 msk risvinäger
4 msk chiliolja
färsk koriander att toppa med