back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SMASHED GYOZA

  • 5 minuter + 25 minuter
  • 3 personer

Det enklaste sätter att göra gyoza eller dumpling på hemma. Du blir klar på 30 minuter och smaken är helt amazing.

Hur

1.

Blanda ingredienserna till såsen och ställ åt sidan. Tina upp gyozaplattorna.

2.

I en skål blanda alla ingredienser till fyllningen.

3.

Dela smeten i 24 bitar. Rulla en bit till en liten boll, lägg på en gyozaplatta och platta till.

4.

Upprepa samma med redterande färs och plattor.

5.

Heta upp lite olja i en stekpanna. Lägg 4-5 gyoza med färsen nervänt. Stek ca 1,5 minuter tills köttet får fin färg.

6.

Vänd med en stekspade och stek för någon halvminut till.

7.

Toppa med koriander. Servera varma med sås.

Ingredienser

Ingredienser

24 st frysta gyozaplattor

500 g fläskfärs

3 vitlöksklyftor, rivna

2 tsk färsk ingefära, riven

2 msk japansk soja

2 salladslökar, finhackade

3 tsk sesamolja

lite olja att steka i

Sås och topping

4 msk japansk soja

3 msk risvinäger

4 msk chiliolja

färsk koriander att toppa med