Blanda potatis med dill, örtsalt och olivolja. Lägg på en ugnsplåt.
För den som vill äta mer vegetariskt och fiberrik. Snabbt att tillaga, perfekt att ta tillvara på säsongens alla rotfrukter.
1.
Blanda potatis med dill, örtsalt och olivolja. Lägg på en ugnsplåt.
2.
Lägg rödbetorna på aluminiumfolie, ringla över olivolja och strö på salt. Tryck ihop till ett paket Lägg bredvid potatisen på plåt.
3.
Rosta i ugnen i 200 grader, över och undervärme, i ca 30 min eller tills potatis och rödbetor är mjuka.
4.
Mosa potatisen med en gaffel och strö på parmesan. Rosta i ca 5 minuter till.
5.
I en blender mixa rödbetor med övriga ingredienser. Salta och peppra efter smak.
6.
Lägg röran på en tallrik. Toppa med potatis. Ringla över yoghurtsår och strö över persilja.
500-600 g delikatess potatis med skal
1 tsk torkad dill
1 tsk örtsalt
3 msk olivolja
2 dl riven parmesan
1 dl creme fraiche
persilja att strö över
2 rödbetor skalade och delade i fyra
1 msk olivolja
lite salt
1 fpk kokta vita bönor utan spad
2 dl yoghurt rörd med lite vatten
salt och vitlökspulver efter smak
hackad färsk persilja