Koka upp vatten i en stor kastrull. Tillsätt salt. Häll pastan i kokande vatten och rör om. Efter ca 30 sec-1 min häll ut vattnet. Spara ca 2 dl pastavatten.
SLUTA SLÄNGA GAMMAL PASTA SOM HAR KLIBBAT IHOP SIG. Jag har lösningen. Smakar igen som nykokt! Se till att spara, dela med en kompis och laga. Spagetti Carbonara.
1.
Koka upp vatten i en stor kastrull. Tillsätt salt. Häll pastan i kokande vatten och rör om. Efter ca 30 sec-1 min häll ut vattnet. Spara ca 2 dl pastavatten.
2.
Hetta upp oljan i en stekpanna på spisen. Stek baconen krispig.
3.
Tillsätt vitlöken och fräs den under omrörning för någon minut.
4.
Häll vispgrädden och blanda väl. När det börjar koka tillsätter du äggulan under snabb omrörning.
5.
Häll pastan över och bland jämnt. Tillsätt ca 1 dl av pastavatten. Blanda jämnt.
6.
Beroende på hur krämig du vill ha din carbonara får du addera mer pastavatten. Salta och peppra.
7.
Toppa med riven parmesan vid servering. NJUT!
4 portioner kokt pasta
2 fpk bacon
2 msk rapsolja
1-2 vitlöksklyftor i tunna skivor
1,5-2 dl vispgrädde
1 äggula
salt & peppar
riven parmesan