Blanda ihop vetemjöl, strösocker och smör till en grynig massa
Bakar alldeles för sällan med kesella så jag var tvungen att ändra på det. Den här kakan som påminner om cheesecake i konsistens blir så krämig och god att den behöver ingen tillbehör. Kanske bara en kopp kaffe. Nu döper jag den till Simonas drömkaka.
1.
Blanda ihop vetemjöl, strösocker och smör till en grynig massa
2.
Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg
3.
Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
4.
Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt under tiden ugnen på 200° C
5.
Vispa ihop äggen och rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll i formen
6.
Grädda i mitten av ugnen för ca 25-30 min beroende på ugn
7.
Låt kakan kallna helt, helst i kylskåp, innan du lossar från formen och serverar
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 äggula
2 ägg
500 g Kesella kvarg naturell
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
0.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker