Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan
Idag bjuder jag på blomkakor och ett brett leende. Livet blir vad vi gör det till och vad vi väljer att fokusera på. Blir du bjuden på en kopp kaffe och dessa kakor kommer du garanterat att dra upp mungiporna. Garanterat.
1.
Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan
2.
Vispa smör och strösocker lätt och fluffigt. Tillsätt ev citronskal, vaniljsockret och äggen, ett i taget. Vispa lite mellan.
3.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och sikta i smeten. Blanda för hand eller vispa till en jämn deg som håller ihop och inte klibbar
4.
Ta ca en näve av degen och kavla ca 0,5 cm tjockt antingen på mjölat bord eller mellan bakplåtspapper. Med en utstickare ta ut kakor och lägg dem på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
5.
På hälften av kakorna stansa små håll i mitten. Gör det direkt på plåten annars blir det svårt att flytta kakorna utan att tappa formen
6.
Grädda kakorna i ugnen för ca 10 minuter eller tills de blir matta med får inte färg. Kakorna ska inte bli bruna.
7.
Låt kakorna svalna på galler innan du sätter ihop dem två och två med sylt emellan
8.
Sikta florsocker över de kakor med hål i. Klicka lite sylt i mitten på de kakor utan håll i. Sätt ihop en hel kaka med en med hål i. Använd en sylt som inte är allt för rinnig.
9.
Förvara kakorna svalt i lufttätt burk. Håller i minst 2-3 veckor. Går även bra att frysa in.
250 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
10 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
ev mandel essens eller riven citronskal
sylt eller choklad att sätta ihop kakorna med
florsocker att sikta över