Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme, och fodra en form, ca 20 X 30 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan
1.
Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme, och fodra en form, ca 20 X 30 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan
2.
Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt
3.
Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål och vänd ner i smeten
4.
Häll i vattnet och vänd tills du får en klumpfri smet
5.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen för ca 15- 20 minuter, eller tills en provsticka kommer ut torr från mitten på kakan
6.
Under tiden gör glasyren. I en kastrull på spisen smält smöret med florsockret, vaniljsockret och kakao. Ta bort från plattan och under snabb omrörning tillsätt äggulan. Rör om till en slet glasyr. Låt glasyren kallna och tjockna. Rör i då och då så det inte bildas en torr hinna
7.
Låt kakan kallna helt innan du breder på glasyren
8.
Strö över riven kokos och ställ svalt en liten stund innan du skär upp i lagom stora bitar
9.
Förvaras svalt i kylskåp i låda med lock eller väl inplastad
3 st ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
1.5 dl het vatten
125 gram smör
1.5 dl florsocker
2 msk osötad kakao
1 st äggula
0.5 – 1 dl riven kokos