Sätt ugnen på 175 grader, över:- och undervärme, och fodra en form, ca 20 X 30 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan
Silviakaka med brynt smörglasyr. En enkel kaka som är lättbakad och så så god. Brynt smörglasyren blev verkligen en hit, passar perfekt till den mjuka söta kakan. Hoppas du kommer att gilla receptet.
1.
Sätt ugnen på 175 grader, över:- och undervärme, och fodra en form, ca 20 X 30 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan
2.
Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt
3.
Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål och vänd ner i smeten
4.
Häll i vattnet och vänd tills du får en klumpfri smet
5.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen för ca 15- 20 minuter, eller tills en provsticka kommer ut torr från mitten på kakan
6.
Under tiden gör glasyren genom att smälta smöret och brynta under konstant omrörning. När smöret har fått en brunaktig färg och doftar karamell är det klart. Låt svalna innan det ska blandas med flor- och vaniljsockret. Under snabb omrörning tillsätt äggulan. Rör om till en slet glasyr. Låt glasyren kallna och tjockna. Rör i då och då
7.
Kakan ska kallna helt innan du breder på glasyren
8.
Strö över kokos eller strössel och ställ svalt en liten stund innan du skär upp i lagom stora bitar
1.
Om du upplever att glasyren skär sig ska hälla i den 2-3 msk iskallt vatten och vispa kraftigt
3 st ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
1.5 dl het vatten
125 gram smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
0.5 – 1 dl riven kokos