back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Shabby chic rostårta

En ljuvlig vaniljkaka med hallonmousse och vit chokladkräm, perfekt för en överraskningstårta till födelsedagsfesten.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175 grader.

    2.

    Vispa äggvitorna med mjölken i en skål. I en annan skål blanda mjöl, socker, bakpulver och salt. Tillsätt smöret till mjölblandningen och blanda till en gryning massa.

    3.

    Häll äggblandningen i tre omgångar och blanda väl mellan. Vill du ha en annan färg på dina bottnar tillsätter du önskad färg sist innan gräddningen. Fördela smeten i 3 engångsformar som du har oljat (rapsolja fungerar bra) och mjölat innan (mjöl är bättre än ströbröd om du ska undvika få en massa smulor sen i den spacklade tårtan). Själv brukar jag alltid lägga bakplåtspapper i botten på formarna, klipper bitarna i samma form och storlek som formen, rund eller fyrkantig, för att lättare kunna få ut bottnarna.

    4.

    Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Gör tandpetartestet innan du tar ut formarna. Låt dem kallna under en kökshandduk ett par minuter innan du tar ut bottnarna.

    Ingredienser

    2 äggvitor

    1 tsk vaniljsocker

    1,25 dl mjölk

    1 tsk vanilla bean paste eller vanilstång

    2,5 dl mjöl

    2 dl socker

    2 tsk bakpulver

    0,5 tsk salt

    85 g rumsvarmt smör