back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SAFTIGT BANANBRÖD MED VALNÖTTER

Saftigt bananbröd med valnötter är en läcker och enkel bakad godbit som passar perfekt till fikat eller som en snabb frukost. Receptet är lätt att följa och ger ett stort bröd eller två mindre bröd med rejäla skivor.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175º C. Klä en brödform med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

    2.

    Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål och ställ åt sidan.

    3.

    I en annan skål vispa lätt för hand eller med elvisp, olja, socker och ägget.

    4.

    Tillsätt mjölblandningen och blanda väl. Det blir en mycket tjock och torr smet.

    5.

    Tillsätt bananerna och vaniljsocker samt mjölk. Blanda till en jämn smet.

    6.

    Vänd nötterna in i smeten och häll i formen.

    7.

    Grädda i mitten av ugnen för mellan 50- 75 minuter beroende på ugn. Kontrollera kakan efter ca 40-45 minuter. Kakan är färdigt när en tandpetare kommer ut torr.

    Ingredienser

    5 dl vetemjöl

    1 tsk bikarbonat

    en nypa salt

    1 ägg

    3 dl strösocker

    1/2 tsk vaniljsocker

    1 1/4 dl olja

    2 msk mjölk

    3 bananer

    1- 1 1/2 dl valnötter