back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SAFTIGT BANANBRÖD MED PROTEINCRISP

  • 30-35
  • 14-16

Brukar du också samla på dig massa bananer men inte har hjärtat att bara slänga utan flyttar du runt dem i köket och lovar dig tyst ” Imorgon får jag nog göra någonting med bananerna”. Ja ha… men det blir aldrig av? För med varje dag som går blir bananerna mognare och skalet kolsvart? Ganska oaptitligt men jag lovar dig blir det bästa och mest saftigt bananbröd du har ätit. Ju mognare bananer desto sötare så mindre socker behövs. I detta recept har jag sötat med kokossocker som ger en karamellaktig smak och är nyttigare än vanligt, vit socker. Istället för mjölk har jag använd Barebells vanilla milkshake, mjölk och sockerfri. Istället för choklad har jag proppat brödet full med choklad protein crisp från Barebells också.

Hur

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 175 º C. Klä dina formar med bakplåtspapper eller smöra och mjöla ordentligt samt ställ dem åt sidan

2.

Mosa bananerna i en stor skål

3.

Tillsätt ägg och socker och vispa snabbt och luftigt

4.

Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål

5.

Vänd mjölblandningen i banansmeten. Rör tills det blandas väl. Försök att inte överblanda

6.

Vänd försiktigt i smeten ca 2/3 delar av protein crisp

7.

Häll smeten i formen och toppa med bananhalvorna och resten av protein crisp

8.

Grädda i mitten av ugnen för 30- 35 minuter

9.

Låt brödet/bröden svalna något innan du tar ut ur formen och låter det kallna helt på galler under en kökshandduk

Ingredienser

Ingredients

4 stycken mogna bananer

1 dl rörsocker

2 ägg

5 dl vetemjöl

4 tsk bakpulver

1 dl vanilj milkshake Barebells

1 påse Barebells protein crisp med choklad

en banan delat på längden att toppa brödet med