Blanda alla till degen i köksassistent eller för hand. Börja med 8 dl vetemjöl. Tillsätt mer vetemjöl ifall degen är för klibbig
Bullar till alla kokosfantaster där ute. Dessa kokosbullar smälter i munnen och är så enkelt att baka. Du måste testa dem. Och jag kan säga så här. Du kan byta ut kokos mot malda nötter annars byter du ut fyllningen mot en god sylt. Drömgoda i vilket fall som helst.
1.
Blanda alla till degen i köksassistent eller för hand. Börja med 8 dl vetemjöl. Tillsätt mer vetemjöl ifall degen är för klibbig
2.
Olja in din bunke och lägg degen i. Plasta in och låt jäsa i rumstemperatur för ca 1- 1,5 timmar, till dubbel storlek
3.
Sätt ugnen på 175 grader, både över och undervärme. Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan
4.
Blanda alla ingredienser till fyllningen och ställ åt sidan
5.
Ta upp degen på bakbordet och dela den i 12 bitar. Forma varje bit till en rektangel, ca 10 X 15 cm. Du kan använda fingertopparna till att forma degen eller kavel
6.
Med en pizzaskärare kan du strimla ena änden, ca 2 cm, som fransar. Lägg ca 1 msk fyllning i den andra änden på degplattan och rulla
7.
Lägg bullarna på bakplåtspapper. upprepa samma procedur med resterande degbitar. Låt jäsa ca 30 minuter
8.
Grädda bullarna i mitten av ugnen för ca 10-15 minuter, tills de har fått fin färg. Koka vatten och strösocker till sockerlag och pensla de färdiga bullarna med. strö riven kokos över. Låt svalna på galler
1.5 dl vispgrädde
2.5 dl mjölk
1 ägg
0.75 dl strösocker
8 – 9 dl vetemjöl
2 msk maizena majsstärkelse
1 msk torrjäst eller 25 g färsk jäst
0.5 tsk salt
0.5 dl mjölk pulver Semper (finns i bakhyllan)
3 msk strösocker
3 msk vetemjöl
1 dl kokos, riven
90 g normal saltat smör, vid rumstemperatur
0.5 dl vatten
1 dl strösocker
Kokos, riven