I en stor bunke blanda alla ingredienser till degen men bara 9 dl vetemjöl. Blanda till en lös deg
1.
I en stor bunke blanda alla ingredienser till degen men bara 9 dl vetemjöl. Blanda till en lös deg
2.
Tillsätt resterande 6-7 dl vetemjöl, lite i taget, och blanda väl. Degen ska vara mjuk inte torr
3.
Olja in en större bunke och lägg degen i. Plasta in ordentligt och låt vila i rumstemperatur över natten eller minst 6 timmar
4.
Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme. Fodra två ugnsplåtar med bakplåtspapper. Ställ åt sidan
5.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel, ca 0,5 cm tjockt
6.
Blanda alla ingredienser till fyllningen och bred över degplattan
7.
Gör ett treslag och kavla plattan jämnt
8.
Skär i tunna degremsor med hjälp av en pizzaskärare
9.
Snurra varje remsa runt tummen. Vrid ett varv och snurra över en remsa till
10.
Lägg på plåt med lite mellanrum. Täck med en kökshandduk och låt jäsa för ca 1 timme
11.
Grädda i mitten av ugnen för ca 10-12 minuter tills bullarna har fått en fin ljusbrun yta
12.
Under tiden koka upp strösocker och vatten till sockerlag. Ska ha en klibbig, honungsliknande konsistens
13.
Pensla bullarna med sockerlag direkt från ugnen och strö över pärlsocker
14.
Låt svalna på galler under en kökshandduk. Njuuuuuuut!
1.
Du kanske inte behöver hela mjölmängden. Degen ska vara elastisk och fuktig men inte klibba.
2.
Ska du frysa in bullarna gör det direkt efter att du har format dem, alltså ogräddade. Ta fram och grädda i förvärmt ugn för ca 20 minuter. På det sättet har du alltid färska bullar på nolltid.
1.5 tsk torrjäst
1.5 dl strösocker
150 g normal saltat smör, vid rumstemperatur
5 dl mjölk
0.5 tsk kardemumma malen
2 tsk vaniljsocker
9 dl + 6-7 dl vetemjöl
200 g normal saltat smör, vid rumstemperatur
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk vetemjöl
2 msk kanel, malen
1.5 dl strösocker
1 dl vatten
Pärlsocker att sikta över