back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SAFTIGA CHOKLAD MOCKA CUPCAKES MED WHITE CHOCOLATE ALMOND

  • 16 personer

Du har väl inte missat att jag är ambassadör för Barebells? Det blev klar i slutet på mars. Det känns väldigt bra och jag är jättestolt över det. Så bra att baka även nyttigare än vad jag annars gör. Så bra att kunna erbjuda dig och alla andra följare ett alternativ till vanliga bakverk och tårtor. Blev förälskad i Barebells produkter så fort jag testade. Dessa saftiga cupcakes med Barebells nya White chocolate almond bar är endast en i raden av många recept jag kommer ta fram under denna tid. 

Hur

Instruktioner

1.

Sätt ugnen på 175º C.

2.

Sätt cupcakes formar i en muffinsplåt och ställ åt sidan.

3.

Blanda kokossocker, kakao, bakpulver, bikarbonat, vetemjöl och salt i en skål med höga kanter.

4.

Vispa i kaffet och oljan.

5.

Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet.

6.

Fyll formarna upp till 2/3 delar.

7.

Grädda i mitten av ugnen för ca 15- 18 minuter eller tills dem är klara, allt beroende på ugn.

8.

Ta bort plåten från ugnen och stick ett håll i varje cupcake med en vass kniv.

9.

Tryck in en bit bars i de varma cupcakes.

10.

Låt dem kallna helt innan du frostar.

11.

Vispa hasselnötskräm med färskost till en jämn chokladkräm. Ställ kallt.

12.

Vispa smöret till färskostfrostingen luftigt.

13.

Tillsätt färskost och florsocker.

14.

Vispa till en luftig frosting. Ställ kallt.

15.

I en spritspåse med stängt sjärntyll lägg på ena halva choklad och på den andra halva färskostfrosting.

16.

Spritsa cupcakes med frostin och dekorera med hackad bars och ätbara blommor eller blad.

17.

Ställ dem kallt tills serveringen.

Ingredienser

Chokladsmet

2.75 dl kokossocker

0.75 dl kakao osötat

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

0.25 tsk salt

2.5 dl vetemjöl

2.5 dl bryggd kaffe, ljummet (bytt ut hälften av kaffet mot Barebells vanilla milkshake om du vill ha mildare kaffesmak)

0.5 dl rapsolja eller annan olja neutralt i smaken

2 små ägg

Chokladfrosting

0.75 burk Barebells Hazelnut cream

100 g färskost naturell

Färskost frosting

200 g färskost naturell

3- 4 msk florsocker

ev 50 g smör rumstempererat

Fyllning och Dekor

2 stycken White Chocolate Almond bar i bitar

färska ätbara blommor eller mynta/citronmellis