Förvärm ugnen till 175° C
Världens godaste brownies med mockakräm!
1.
Förvärm ugnen till 175° C
2.
Klä en bakform ca 20 X 20 cm med bakplåtspapper. Ställ åt sidan
3.
Blanda ihop torra ingredienser – kakao, mjöl, bakpulver och salt. Ställ åt sidan
4.
Vispa socker och smält smör. Det blir en ganska så grumlig smet
5.
Tillsätt ett ägg i taget och smeten börjar bli krämig under vispningen
6.
Häll i kaffe blandad med grädde samt de torra ingredienserna. Vispa långsamt så inte hela köket blir full med mjöl och kakao. Du vill ha brownies på en tallrik inte på väggarna..
7.
Häll smeten i den beredda formen och sprida jämnt
8.
Baka i ca 15- 20 minuter. Kakan ska ha satt sig men ändå vara lite mjuk i mitten
9.
Låt kakan svalna i formen före frosting
10.
Vispa smör och florsocker, ca 3-4 minuter, tills det blir ljust och fluffigt
11.
Tillsätt espresso och kakaopulver. Vispa i ytterligare 1 minut
12.
Bre krämen över kakan eller spritsa i ett fint mönster. Skär i skivor
13.
Förvara kakorna svalt
1.25 dl osötat kakaopulver ( har använt svart kakao men det fungerar utmärkt med vanlig)
2.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.25 tesked salt
2.5 dl strösocker
75 g smör smält
2 ägg
0.5 dl brygd kaffe
0.5 dl vispgrädde
100 g smör rumstempererat
3.5 dl florsocker
2 msk kall expresso
2 msk osötad kakaopulver