Sätt ugnen på 175º C och smörj och mjöla en form. Ställ åt sidan.
En superenkel sockerkaka med choklad och len färskost fyllning. Kakan håller sig färsk väldigt länge, förvara den svalt, inlindad i folie. Njut sen tillsammans med en kopp kaffe eller te.
1.
Sätt ugnen på 175º C och smörj och mjöla en form. Ställ åt sidan.
2.
Vispa ost med socker till fyllningen och tillsätt ägget. Ställ åt sidan.
3.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål.
4.
I en annan skål vispa strösocker, ägg, yoghurt och vaniljsocker.
5.
Tillsätt mjölblandningen i tre omgångar, blanda eller vispa väl mellan.
6.
Tillsätt oljan och kaffet och blanda till en jämn smet.
7.
Häll hälften av smeten i formen.
8.
Klicka cheesecake fyllningen med en matsked över smeten men undvik att den kommer vid kanterna.
9.
Häll över resten av smeten.
10.
Grädda i mitten av ugnen för ca 1 timme eller tills en tandpetare kommer ut torr. Tänk att gräddningstiden endast är en indikation eftersom alla ugnar är olika.
11.
Låt kakan kallnar i formen.
12.
Du kan glasera med vitchoklad men det behövs inte.
13.
Blanda choklad och smör i en kastrull och smält på spisen sen häll över i en kall skål. Det får kallna men fortfarande vara trögflytande.
14.
Häll rinnande choklad över toppen av tårta och låt den rinna fint ner utmed kanterna.
4 1/2 dl vetemjöl ( har använt Ramlösa Kvarns Pâtisserie)
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
en nypa salt
1 dl kakao
2 dl strösocker
1 dl muscovadosocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker eller vaniljpasta
2 1/2 dl yoghurt naturell
1/2 dl rapsolja eller annan neutral olja i smaken
3/4 dl bryggd starkt kaffe
150 g färskost typ Philadelphia
1/2 – 1 dl florsocker (själv tog 1/2 dl för att balansera det söta i kakan med det syra i fyllningen)
1 ägg
100 g vitchoklad
25 g smör