back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SAFTIG FÄRSKOSTKAKA MED BLÅBÄR

  • 60 minuter
  • 12 bitar

Saftig lättbakad ostkaka med bär. Mums!

Hur

How to

1.

Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Fodra en form med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper. ställ åt sidan

2.

Rör mjukt färskosten i en stor skål. Tillsätt strösocker och vaniljsocker och vispa jämnt

3.

Tillsätt äggen och vispa jämnt. Addera citronzest och vetemjölet. Vispa jämnt

4.

Vänd lätt bären i smeten. Blanda inte för mycket så bären mosas. Häll i formen

5.

Toppa med resterande bär. Grädda i mitten av ugnen för.ca 30-40 minuter, tills kakan känns färdig

6.

Låt den kallna i formen. Sikta florsocker över innan servering

Ingredienser

Ingredients

500 g färskost naturell

1.75 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

3 ägg

0.5 citron citronzest (kan uteslutas)

3 dl vetemjöl

250 g bär i kakan

50 g bär att toppa med

florsocker att sikta över