back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SAFTIG ÄPPELKAKA

  • 45-50
  • 20-24 bitar

Enkel saftig äppelkaka på ett annorlunda sätt. Inget knådande eller kavlande.

Hur

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Fodra en rektangulär form, ca 20 X 30 , med bakplåtspapper. Ställ åt sidan

2.

I en skål blanda alla ingredienser till botten. Ställ åt sidan

3.

I en annan skål blanda rivna äpplen med socker och kanel

4.

Täck botten på formen med 1/3 del av blandningen till botten. JA du strör mjölblandningen över hela botten på formen

5.

Skeda över 1/2 del fyllning. Tryck lätt med baksidan av skeden för att jämna till ytan

6.

Strö över 1/3 del av mjölblandningen och skedda över resterande fyllning. Jämna till ytan. Avsluta med sista del mjölblandning

7.

Med en sushipinne eller en vass kniv gör massa hål i kakan

8.

Blanda den varma mjölken med det smälta smöret och skeda mjölken över hela kakan. Se till att blöta hela ytan

9.

Grädda i mitten av ugnen för ca 30 -35 min eller tills kakan har fått en gyllenbrun färg

10.

Låt kallna och kyl i minst en timme innan du skär i bitar

Ingredienser

Mjölblandning

2.5 dl mannagryn

2.25 dl strösocker

3.5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

Fyllning

8-10 äpplen

0.5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1-2 tsk kanelsocker

Topping

3.5 dl mjölk

50 g smör