Mortla saffran och strösocker och blanda med citronsaft. Låt stå och dra minst 10 minuter.
Saffranssnittar med vit choklad och tranbär. Superenkla att göra och så goda. Spröda, smöriga och med en ljuvlig saffranssmak. Det tar dig mindre än 30 minuter att baka så dem är perfekta inför jul. Gör dubbelsats när du ändå är igång, dem kommer gå åt, jag lovar! Sen håller dessa väldigt länge i ett glasburk med lock.
1.
Mortla saffran och strösocker och blanda med citronsaft. Låt stå och dra minst 10 minuter.
2.
Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugnsvärme.
3.
Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
4.
Lägg alla ingredienser i matberedaren och arbeta på full effekt tills du får en smidig deg.
5.
Dela degen i två lika bitar och rulla till korvar.
6.
Platta till ca 1 cm tjocka längder. Strö på vit choklad, russin och tranbär.
7.
Grädda i mitten av ugnen för ca 10 minuter.
8.
Låt svalna ca 10 minuter.
9.
Skär längderna snett ca 2 cm bredda.
10.
Låt kallna helt.
1 kuvert saffran
1 msk citronsaft
1 tsk strösocker
125 g smör kylskåpskallt
1 dl strösocker
3.5 dl vetemjöl
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
vit choklad
torkade russin och tranbär