back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SAFFRANSSNITTAR MED VIT CHOKLAD OCH TRANBÄR

  • 20 personer

Saffranssnittar med vit choklad och tranbär. Superenkla att göra och så goda. Spröda, smöriga och med en ljuvlig saffranssmak. Det tar dig mindre än 30 minuter att baka så dem är perfekta inför jul. Gör dubbelsats när du ändå är igång, dem kommer gå åt, jag lovar! Sen håller dessa väldigt länge i ett glasburk med lock.

Hur

Instruktioner

1.

Mortla saffran och strösocker och blanda med citronsaft. Låt stå och dra minst 10 minuter.

2.

Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugnsvärme.

3.

Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

4.

Lägg alla ingredienser i matberedaren och arbeta på full effekt tills du får en smidig deg.

5.

Dela degen i två lika bitar och rulla till korvar.

6.

Platta till ca 1 cm tjocka längder. Strö på vit choklad, russin och tranbär.

7.

Grädda i mitten av ugnen för ca 10 minuter.

8.

Låt svalna ca 10 minuter.

9.

Skär längderna snett ca 2 cm bredda.

10.

Låt kallna helt.

Ingredienser

Ingredienser

1 kuvert saffran

1 msk citronsaft

1 tsk strösocker

125 g smör kylskåpskallt

1 dl strösocker

3.5 dl vetemjöl

1 ägg

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

Garnering

vit choklad

torkade russin och tranbär