back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SAFFRANSPANNKAKOR MED VISPAD FÄRSKOST OCH LINGON

  • 5 minuter + 15 minuter
  • 4 personer

En favorit i julkostym, mammas goda pannkakor. Servera med vispad färskost och lingon. Gillar du inte saffran kan du smaksätta pannkakorna med pepparkakskrydda.

Hur

Gör så

1.

Blanda mortlad saffran med strösocker och alkohol eller citronsaft och låt stå 10 min.

2.

Vispa alla ingredienser till pannkakssmeten till en klumpfri smet.Låt smeten vila ca 15-20 min.

3.

Grädda tunna pannkakor med lite smör i en pannkakslag eller stekpanna. Antal pannkakor beror på storleken på din panna.

4.

Vispa färskost och vispgrädde till en jämn och luftig konsistens.

5.

Servera pannkakorna med färskost och lingonsylt.

Ingredienser

Smet

1 ägg

3 dl mjölk

2,5 dl vetemjöl

1 påse saffran

2 msk strösocker + 2 msk alkohol eller citron saft

50 g smält smör

smör eller rapsolja till stekning

Topping

200 g färskost naturell

1,5 dl vispgrädde

0,5-1 dl florsocker beroende på smak

lingonsylt