Blanda mortlad saffran med strösocker och alkohol eller citronsaft och låt stå 10 min.
1.
Blanda mortlad saffran med strösocker och alkohol eller citronsaft och låt stå 10 min.
2.
Vispa alla ingredienser till pannkakssmeten till en klumpfri smet.Låt smeten vila ca 15-20 min.
3.
Grädda tunna pannkakor med lite smör i en pannkakslag eller stekpanna. Antal pannkakor beror på storleken på din panna.
4.
Vispa färskost och vispgrädde till en jämn och luftig konsistens.
5.
Servera pannkakorna med färskost och lingonsylt.
1 ägg
3 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1 påse saffran
2 msk strösocker + 2 msk alkohol eller citron saft
50 g smält smör
smör eller rapsolja till stekning
200 g färskost naturell
1,5 dl vispgrädde
0,5-1 dl florsocker beroende på smak
lingonsylt