I en kastrull på spisen, värm vispgrädden tills den nästan börjar koka.
Len saffransmousse gjort på saffranskarameller. Superenkelt, superlätt och supergott. Kan göras faktiskt flera dagar i förväg. Förvara kallt och vispa moussen luftig innan servering. Gillar du inte saffran kan du göra mousse på andra karameller och servera med krossade pepparkakor för en julig efterrätt.
1.
I en kastrull på spisen, värm vispgrädden tills den nästan börjar koka.
2.
Lägg i kolorna och rör tills dem har smält.
3.
Ställ kallt för minst 4 timmar, helst över natten.
4.
Vispa moussen luftig och krämig.
5.
Fördela i portionsformar varvad med kex och granatäppelkärnor.
6.
Garnera med färsk mynta eller citronmeliss.
3 dl vispgrädde
175 g Grennas saffrans kolor
8 Digestive kex i smulor
kärnor från 1 granatäpple
färsk mynta eller citronmellis