back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SAFFRANSMOUSSE I GLAS MED KROSSAD KEX OCH GRANATÄPPLE

  • 4 personer

Len saffransmousse gjort på saffranskarameller. Superenkelt, superlätt och supergott. Kan göras faktiskt flera dagar i förväg. Förvara kallt och vispa moussen luftig innan servering. Gillar du inte saffran kan du göra mousse på andra karameller och servera med krossade pepparkakor för en julig efterrätt.

Hur

Instruktioner

1.

I en kastrull på spisen, värm vispgrädden tills den nästan börjar koka.

2.

Lägg i kolorna och rör tills dem har smält.

3.

Ställ kallt för minst 4 timmar, helst över natten.

4.

Vispa moussen luftig och krämig.

5.

Fördela i portionsformar varvad med kex och granatäppelkärnor.

6.

Garnera med färsk mynta eller citronmeliss.

Ingredienser

Mousse

3 dl vispgrädde

175 g Grennas saffrans kolor

till servering

8 Digestive kex i smulor

kärnor från 1 granatäpple

färsk mynta eller citronmellis