back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SAFFRANSBULLAR MED VITCHOKLAD

  • 20 personer

Har tappat räkningen över hur mycket saffransbröd jag har bakat hittills i år. Har bakat massor men kan någon klandra mig? Saffran är så gott och jag bakar uteslutande till julen med. Sist i raden blev dessa saffransbullar med vitchoklad.

Hur

Instruktioner

1.

Blanda saffran, 1 msk strösocker och konjak i en liten skål och låt det stå minst 5 minuter.

2.

I assistent blanda alla ingredienser till degen förutom smöret.

3.

Kör på medelhastighet i ca 10 minuter eller tills degen är blandad väl.

4.

Tillsätt smöret och kör maskinen på hög hastighet i ytterligare 10 minuter.

5.

Olja lätt en stor bunke och lägg degen i. Plasta in och ställ degen kall över natten eller minst 6 timmar.

6.

Blanda alla ingredienser till fyllning.

7.

Kavla degen till en rektangel och skär på bredden i bredda remsor med en kniv eller pizzaskärare.

8.

Bred på fyllning på halva remsan och vik över den andra halva.

9.

Rulla varje remsa och lägg på bakplåtspapper med öppningen uppåt.

10.

Låt bullarna jäsa till dubbelstorlek, minst 30 minuter.

11.

Sätt under tiden ugnen på 200º C.

12.

Grädda bullarna i mitten av ugnen för ca 8-10 minuter tills dem har fått lite färg.

13.

Pensla med lite smält smör.

Ingredienser

Deg

0.5 g saffran, ett kuvert

1 msk strösocker

ev 1 msk konjak

3 dl kall mjölk

1 msk torrjäst

0.5 dl vit sirap

7–8 dl vetemjöl

100 g smör, rumstempererat

0.5 tsk salt

Fyllning

100 g smör rumstempererat

0.5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

200 g riven vitchoklad