Värm ugnen till 175 grader. Klä en rektangulär form, 20 X 20 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
1.
Värm ugnen till 175 grader. Klä en rektangulär form, 20 X 20 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
2.
I en kastrull på spisen smält smör och vit choklad. Rör i tills all choklad har smält. Ta bort från spisen och låt svalna ca 5 minuter.
3.
Tillsätt ägg, sötad kondenserad mjölk, vaniljsocker, saffran och ev salt under omrörning.
4.
Vänd i vetemjöl och blanda bara tills du får en jämn smet.
5.
Häll smeten i formen och toppa med blåbär. Grädda i ca 20-25 minuter beroende på ugn. Kakan kan vara lite mjuk i mitten. Ta ut ur ugnen och låt kakan svalna i formen i 10 minuter.
6.
Överför sedan kakan till galler. Kyl kakan innan du skär i bitar och serverar.
7.
Förvaras kallt i låda med lock. Går utmärkt att frysa in.
115 g smör, normal saltat
150 g vit choklad
1 stort ägg i rumstemperatur
1 burk sötad kondenserad mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 fpk malen saffran blandat med 1 msk citronsaft
3,75 dl vetemjöl
1,5 dl blåbär, frysta
Florsocker, för toppning